Божури цъфнаха на мястото на бетона край Камен бряг

07:51, 26 май 17 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Не мога да не споделя удовлетворението си, изразено чрез тази снимка. Моят приятел Краси Петров от Камен бряг е снимал днес мястото, на което братя Павлови от Генерал Тошево бяха издигнали отвратителния си бетон на Яйлата, за да си строят вила в границите на Национален археологически резерват. Бях се заклел да направя така, че на мястото на бетона да цъфтят божури. За осем години, с помощта на много хора и медии успях! Днес на мястото на бетона цъфтят божури! Браво на нас! Значи можем! Можем и в по-големи мащаби!


Треперете!”, написа в социалната мрежа Владо Руменов.Той е администратор на групата във фейсбук „Свободен Камен бряг”,отстоява законността с цел да запази едно от най-красивите кътчета на България – с. Камен Бряг. Разобличава незаконните намерения на братя Павлови да строят на самия бряг на морето под претекст, че възстановяват рибарска колиба.

Първият сигнал за налетия бетон в резервата е от ноември 2007 г. В следващите 8 години са издадени няколко заповеди за забрана и спиране на строителството, но инвеститорите обжалват. На 2 юли 2015 г. Върховният административен съд постанови окончателно незаконният строеж в Яйлата да бъде премахнат. Срокът беше краят на юли на същата година.

След 8-годишна сага бетонът, излят от братя Павлови, бе премахнат. Днес, десет години след началото на сагата, там вече не само няма помен от бетона, но отново цъфтят божури.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама