С дарение от американски инвеститор ремонтират Детската млечна кухня в Добрич

12:17, 26 май 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската компания „Есетере“, която преди година инвестира в дестилерия за етерични масла в Добрич, ще финансира мащабен ремонт на Детска млечна кухня в града, съобщиха от общинската администрация. Тя дарява 27 000 лева, с които ще се извърши цялостна подмяна на стенната облицовка /фаянс/, на подовата настилка в помещение „Топла кухня“. Ще бъдат сменени изцяло ВиК и ел. инсталациите, ще се изгради кухненска аспирация. Предвижда се закупуване на кухненско оборудване - кухненски мивки, работни маси и сладкарски конвектомат. Това ще осигури бързо и навременно подготвяне на десерти, съгласно изискванията на Министерство на здравеопазването за приготвянето на висококачествена и здравословна храна, съобразена с възрастта на потребителите, посочват от Общината.

От там съобщиха, че строително-ремонтни дейности с такива мащаби не са извършвани от 1972 година. През 2012 г. с общински средства е реновирано частично едно от помещенията и са подменени кухненските уреди.

Във връзка с ремонта, както Topnovini.bg вече съобщи, от 1 до 30 юни Детска млечна кухня в града няма да работи.

Детската кухня всеки ден приготвя храна за две възрастови групи - около 1000 - 1200 порции. Предлага се тристепенно меню, съобразено с препоръчителните дневни норми за консумация на основните хранителни продукти, като плодовете и зеленчуците са съобразени със съответния сезон. От тази услуга се възползват около 400 потребители. След приключване на дейностите условията за работа в Детската кухня ще се подобрят и ще се разнообрази менюто на  децата.

С този мащабен ремонт Община Добрич продължава съвместната инициатива с „Есетере“ ЕООД, която датира от две години, да направим децата на Добрич щастливи и да подобрим услугите за тях, посочват още от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама