Отворени врати за активни и пасивни пушачи обяви РЗИ Сливен

07:21, 31 май 17 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионална здравна инспекция – Сливен обявява Отворени врати за активни и пасивни пушачи. Тестът е във връзка с отбелязване на Световния ден без тютюн и в рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето.

Безплатно изследване съдържанието на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин в издишан въздух може да бъде направено днес, 31 май,  от 10.00 -12.30 часа и от 13.00-15.00 часа в залата на инспекцията.

По инициатива на Световната здравна организация ежегодно на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Събитието се провежда в страните по целия свят, като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се призовава за ефективна политика за намаляване на нивата на неговото потребление.

Тази година мотото на кампанията е „Тютюнът заплаха за развитието“.

Епидемията от тютюн е една от най-големите заплахи за общественото здраве.  Тютюнът убива повече от 7 милиона души всяка година. Повече от 6 милиона от тези смъртни случаи са резултат от директното използване на тютюн, а около 890 000 са резултат от излагането на непушачи на вторичен дим.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама