Съдът в Пловдив решава за отстраняването на кмета и главния архитект на Асеновград

07:23, 31 май 17 25 573 Шрифт:
Автор:

Пловдивската окръжна прокуратура внесе в Окръжен съд – Пловдив искане по реда за отстраняване от длъжност на кмета на община Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов.

Емил Караиванов е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Караиванов е подписвал документи за превод на парични средства към дружеството "Ерика корп", което през 2014 година е сключило договор с Община Асеновград за почистване на шахтите в града и околните населени места на стойност близо 200 хиляди лева. Реално дружеството не е изпълнявало дейността си, но пари са били отпускани всеки месец.

Срещу Караиванов има повдигнато и обвинение за допускане осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата „Метошка махала“.

Срещу Константин Атанасов са повдигнати три обвинения за извършени престъпления-в качеството си на длъжностно лице – главен архитект на община Асеновград, е поискал и приел подкуп, за да съгласува инвестиционен проект. Освен това е взел и втори подкуп, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице.

Третото обвинение е, че допуснал осъществяване на противозаконна дейност – строителство, без изискуемото от Закона за културното наследство съгласуване на проектната документация за строителство в поземлен имот, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата „Метошка махала“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама