ГЕРБ: Нереформираната столетница още не се е отърсила от кошмара на изборната загуба

10:07, 31 май 17 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нереформираната столетница още не се е отърсила от кошмара на изборната загуба. Още не е преглътнала поредната политическа плесница, с която избирателите отново я приземиха.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който от парламентарната трибуна прочете декларация от името на групата, предаде БГНЕС.

Декларацията е продиктувана от направеното по време на парламентарния контрол миналия петък изказване на депутата от БСП Антон Кутев.

„Да, г-н Кутев, след 45 години комунистическа диктатура и 27 години лицемерен преход, българският народ и особено младите поколения са наясно че основните белези, основните характеристики, с които партията Ви се отличава през всичките години на своето съществуване са арогантността, наглостта, демагогията, двуличието, грабителството, а най – безспорните й качества са кръвта и насилието. Бих могъл да ви приведа безброй примери като факти и доказателства за твърдението ми. В декларацията си от петък се подразнихте от твърдението, че комунистическата партия е избивала невинни българи така, както са го правили и турците. Напълно съм съгласен с Вас. Българските комунисти избиха цвета, елита на нацията ни, така както наистина никой друг не може да го направи, така както могат да го направят само истинските комунисти - да убиват българи без съд и справедливи присъди. След окупацията през 1944 г. комунистическата държава изгражда многократно повече концентрационни лагери за мъчения и убийства на достойни българи от самата нацистка Германия и нейния съюзник в началото на Втората световна война -болшевишкия Съветски съюз взети заедно...”, прочете Спас Гърневски.

Той се обърна към депутатите с думите: „Уважаеми колеги от всички партии, призовавам Ви да спрем ровенето в незарасналите рани на историята. Сега са други времена и други хоризонтите. България е свободна, независима и демократична държава. Властта се получава не служебно според член първи от Конституцията, а след Вота на народа, регистриран с броя на бюлетините в урните. Крайно време е да осъзнаем, че политическите битки за идеи и философия на управлението би трябвало да приключат с обявяване на победителя в изборите. След структуриране на новия парламент и формиране на новото правителство, на дневен ред трябва да излязат отговорното държавническо поведение в делата на българските политици. Страната ни е изправена пред сериозни изпитания, които биха били преодолени с обединените усилия и воля на цялата политическа система - от централната до местната власт. Тук въобще не става въпрос за широка коалиция или колаборации между идеологически несъвместими партии, макар че в най-развитите демокрации, особено пред национални изпитания го правят. Преди години един източно-европейски президент в подобна ситуация бе възкликнал: „Аз не мисля за следващите избори, а за съдбата на следващите поколения“. Днес тази страна е значително по-добре интегрирана в лоното на проспериращите европейски икономики от нашата”, прочете депутатът от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама