Тръмп: САЩ продължават с подкрепата си за Южния газов коридор

11:14, 31 май 17 / Свят 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ продължават да подкрепят проекта за строителство на Южен газов коридор, предназначен за доставка на азербайджански газ в Европа. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в послание до участниците в откриващата се днес в Баку международна конференция за нефт и газ в Каспийско море, цитиран от БГНЕС.

„САЩ продължават решително да подкрепят Южния газов коридор. Високо оценявам ролята на Азербайджан в усилията за световна енергийна сигурност, както и разработката и износа на енергоресурси от Каспийско море“, се казва в текста от държавния глава.

Той също така заяви, че подкрепя усилията на страната по отношение на икономическата диверсификация и провеждането на реформи, като би искал да бъдат проучени възможностите за сътрудничество между Баку и Вашингтон и в други сфери, които ще допринесат за „за благосъстоянието на двете страни“.

Тръмп също така посочи, че САЩ подкрепят „мирното регулиране на нагорнокарабахския конфликт чрез Мински процес“, който по думите му „ще служи за засилване на регионалната сигурност“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама