Нинова: ГЕРБ да дадат председателството на НС на патриотите

12:10, 31 май 17 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ могат да дадат председателството на Народното събрание на патриотите, достатъчно са им "клекнали" за всички други министерства и постове. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с исканата оставка на председателя на НС Димитър Главчев и във връзка с това дали от БСП биха приели поста на Главчев, предаде БГНЕС.

„Какво правят с обещанията, които даваха в предизборната кампания за увеличаване на заплати на учители? Нищо такова не се случва. Как с тези хора да общуваш?“, коментира тя.

За предложението да поеме председателския пост на Народното събрание, Нинова, че няма да го направи. "Знаете какво представлява председателският пост. Председател, който няма мнозинство в залата, не може да проведе нито една политика на партията, която представлява. Аз ще бъде принудена да подписвам законопроектите на ГЕРБ и на влизане, и на излизане от залата. С моя подпис трябва да се приемат решения, срещу които ние сме категорично против“, каза тя.

Според нея целта на това е "да се обезличи опозицията. Няма - този въпрос приключи. Този спор го водихме един месец. Първо беше за министерски кресла, после за председателско място. Не, Борисов, ние сме ви алтернатива, не сме част от статуквото и от това мнозинство“, обърна се тя към премиера Бойко Борисов.

Нинова каза също, че ПГ на БСП ще присъства в зала, защото утре ще се гледа докладът на КЕВР. „Искаме да проведем дебат, защо увеличиха цените малко след изборите, ще увеличат ли от 1 юли цените?", каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама