Българските дипломати са се намирали в незасегната част на сградата по време на експлозията в Кабул

12:23, 31 май 17 / Свят 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички служители на дипломатическата ни мисия в Кабул са невредими. Нямаме информация някой от тях по някакъв начин да е пострадал. По това време на атаката хората са се намирали в друга част на сградата, която не е била засегната така, че са останали невредими. Това заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, предаде БГНЕС.

„В дипломатическия квартал в Кабул, в Афганистан днес избухна взривно устройство, заради терористичен акт, който отне живота на мнозина. Все още се изяснява броят на загиналите. Взривното устройство е избухнало и в много голяма близост и до българската мисия. Има нанесени материални щети върху нея и тепърва предстои да бъде направен оглед и да бъде оценено в какъв размер е повреденото имущество и какви ще бъдат последващите действия по отстраняване на тези щети“, каза Георгиев.

По първоначален оглед щетите върху българската мисия са изпочупени врати, прозорци и паднала мазилка. Не се е потвърдила информацията, че има нанесени много драстични щети върху сградата, но тя подлежи на допълнителен експертен оглед. Най-близко експлозията е била до немското посолство.

Всички служители на дипломатическата ни мисия в Кабул са невредими. „Нямаме информация някой от тях по някакъв начин да е пострадал. По това време на атаката хората са се намирали в друга част на сградата така, че са останали невредими“, каза зам.-министърът.

Все още има много неизвестни, които остават, но всички поддържаме връзка с временно управляващия Димитров в мисията ни в Кабул, допълни Георг Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама