Лекуват ли думите и може ли да намерим опора в тях, според Алекс Ровира

14:32, 31 май 17 / Култура 25 725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Алекс Ровира е роден в Барселона и това е най-продаваният испански автор на книги за личностно израстване. Това е сборник с мъдри мисли и цитати на автори, които са вдъхновили него да развие себе си като личност, но да развие и кариерата си. Освен това Ровира е лектор на много курсове и лекции, които са свързани с темата за израстването на личността.

Книгата е много подходяща за хора, които търсят по-пряк път към достигане на своята основна цел, която е по-спокоен дух и по-успешен живот, заяви пред БГНЕС Виктория Алберт от книжарници „Хеликон“.

„В книгата има цитати на Айнщайн, известни автори, духовни учители, философи. Всяка глава започва с кратък предговор от Ровира, което помага на читателите да видим през неговите очи какво го е вдъхновило. Всеки от нас да намери за себе си по-лесно това, от което има нужда“, посочи Виктория.

Авторът вярва в това, че разковничето на успеха идва от вътре, от душата на човека и, че нищо външно не може да те накара да бъдеш щастлив и спокоен, ако ти самият не неправиш първата крачка. Всеки един цитат, който намираме в книгата, е свързан именно с това-различни мислители от различни епохи, които потвърждават тази теза-ако искаш да бъдеш щастлив ще го потърсиш първо в себе си и, когато се научиш да бъдеш добре сам със себе си, тогава ще бъдеш полезен и за другите.

Книгата е в джобно издание, което може да носим винаги в себе си, когато имаме нужда от успокоение от потвърждение на това, че трябва да бъде щастлив, независимо в каква ситуация се намира в момента.

Според Алберт думите за всеки от нас имат различна символика. „За всеки важи различно нещо, на мен, например много ми действа максимата – и това ще премине. В книгата може да се намери по нещо за всеки“, убедена е тя.

Aлекс Ровира, роден в Барселона през 1969 г., нарича сам себе си „психономист“ – термин, роден от съчетанието на психея (душа) и номиа (управление, ръководство). Авторът е познат като икономист, преподавател, консултант и лектор от международна величина. Ръководи курсове и семинари по иновация, управление на промяната, управление на таланта, управление на човешките ресурси и на креативното мислене, предназначени за ръководни кадри в бизнеса. Написал е шест книги, издадени в повече от два милиона екземпляра и преведени на 37 езика: „Вътрешният компас“ и „Добрият късмет“ (издадени и у нас), „Лабиринтът на щастието“, „Седемте умения“, „Добрият живот“. Съвсем наскоро излезе от печат и седмата му книга „Добрата криза“.

Виктория Алберт е на мнение, че все повече и повече книгите за личностно развитие стават популярни и в България. „Все още не са нивото, на което са на Запад, но определено има такава тенденция. Дори художествената литература на известните автори е по-философски насочена, как да намираме себе си в различните ситуации“, посочва книжарят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама