„Ермес“ постави рекорд за най-скъпо продадена на търг чанта

15:58, 31 май 17 / Любопитно 25 615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инкрустирана с диаманти чанта от крокодилска кожа с детайли от бяло злато стана най-скъпо продадената на аукцион чанта в света. На търга в Хонконг чантата от известната марка „Ермес“ събра впечатляващите 380 000 долара. Това съобщи АФП.

Щастливият собственик на редкия модел „Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 30“ стана неизвестен купувач, който наддава по телефона. Той спечели след напрегнато наддаване със сумата от 2,94 млн. хонконгски долара, съобщи говорител на аукционната къща „Кристис“, която организира продажбата.

С това се подобрява предишния световен рекорд, който се държи от същия модел, отново продадена в Хонконг, но през 2016 г. за 2,32 млн. хонконгски долара.

Всяка година се произвеждат само една до две чанти от модела, което прави чантите едни от най-рядко произвежданите. „Всъщност се носят слухове, че ще прекратят изцяло производството на „Himalaya“, което може и да е част от причината, поради която има такова увеличение на стойността“, посочва Матю Рубингер, ръководител на департамента за чанти и аксесоари на „Кристис“.

Ръчно произведената чанта е инкрустирана с диаманти, като катарамата и малкият катинар – запазена марка на „Ермес, са изработени от 18-каратово бяло злато. Тя е произведена през 2014 г. в серията „Birkin“, кръстена на известната актриса и певица Джейн Бъркин. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама