Съдят бащата, който нанесе побой на ученици в Музикалната гимназия в Плевен

16:00, 31 май 17 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бащата-хулиган, който миналата година влетя в музикалното училище в Плевен и нанесе побой на двама съученици на сина си, ще бъде изправен пред съда. Районната прокуратура в Плевен внесе е внесла обвинителен акт срещу него, съобщава Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвинението срещу Милен А. е за това, че на 15.02.2016 г. в град Плевен,  в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков”, причинил на двама ученици леки телесни повреди, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, като деянието е извършено по хулигански подбуди .

Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време и място се заплашил с убийство децата,  като с това събудил основателен страх у тях.

Синът на обвиняемия Ц. А. бил ученик в VІІ клас в училището. С  пострадалия  М. М., ученик в ІХ „в” клас били във влошени отношения и при срещи в училището си разменяли обидни думи.

На 15.02.2016г. около 17.10 часа, по време на междучасие, пострадалите М.М. и Г.Г.  срещнали Ц. А. пред кабинета по информационни технологии, спречкали се и се сбили. Боят бил прекратен след намесата на учителка. След случая  Ц. А. се обадил на баща си – обвиняемия Милен А. и му казал, че е бил набит от двете момчета. 

Бащата дошъл веднага в училището.Детето обяснило, че се чувства зле и казал на баща си къде да намери двете момчета. Ядосан, бащата  нахлул в кабинета по скулптура, изкрещял на двете момчета в стаята – „Кой би сина ми?!Ще го убия!” „Ще ви убия бе!”, „Ако кажете на родителите си, не ме интересува,  ще убия и вас и тях”. Ударил едното момче – М. М. със стол по гърба. Хвърлил стола и се насочил към другото момче  Г. Г.,   и му нанесъл удар с юмрук в областта на лицето. След случая и намесата на учители, бащата си тръгнал.

Двете пострадали момчета си тръгнали от училището, като преди това споделили, че се страхували да не би обвиняемият да ги причака някъде и да изпълни заканите си, но напуснали сградата на училището, без  училищният персонал да уведоми родителите им, компетентните органи и без придружител.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама