Ремонтират детска ясла в Казанлък

08:54, 08 юни 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През лятото ще започне ремонт на Дневна детска ясла №8 „Васил Левски“ в Казанлък, съобщиха от Общината. Това става възможно с  решение от 30 май т.г. на Управителния съвет на Проект "Красива България" към Министерството на труда и социалната политика.

Общата стойност на проекта  е в размер на 179 792 лв., от които 50% е съфинансирането от Община Казанлък и 89 896 лв. от Проект "Красива България". 

Предвидените дейности за подобряване на състоянието на сградата на детската ясла са подмяна на дограма, топлоизолация на външни стени, ремонт на покрива. 

За детското заведение, допълнително, Община Казанлък планира газификация, която ще финансира от собствения си бюджет за 51 600 лв. 

Детската ясла се намира в кв. „Васил Левски“, където живее почти една трета от населението в Казанлък. Тя отваря врати в далечната 1969 година и оттогава досега са правени само козметични подобрения, но никога не е извършван сериозен ремонт.

Спечеленият проект  дава възможност за изпълнение на предвидените дейности, което значително ще подобри материалната база за близо 60 малки деца, в 4 яслени групи и 23 души персонал на яслата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама