Апелативният съд потвърди: Общо 12 години затвор за биячите на малкия Христо от „Зона Б-19”

11:17, 08 юни 17 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По 6 години затвор получават Патрик Първев и Александър Донов, нанасяли системен побой на Христо Велински, потвърди тричленен състав на Софийски апелативен съд, предаде БГНЕС.

Двамата получават наказание от по 6 години затвор за причиняване на тежка телесна повреда – постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, на 3 –годишно дете. Апелативните съдии са изменили частично присъдата, постановена от първоинстанционния Софийски градски съд в частта, с която е определено наказанието да се изтърпява в затвор от закрит тип.

Присъдата е потвърдена в останалата й част.

Патрик Първев и Александър Донов са подсъдими заради системния побой над малкото дете. Според обвинението детето е било подложено на системен побой. През ноември 2016 година Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Донов и Първев за опит за умишлено убийство на малкия Христо. Към обвинението бяха добавени още два квалифициращи признака, сред тях и този, че е поради проявена особена жестокост.

Първев и Донов бяха признати за виновни по обвинението за нанасяне на тежка телесна повреда. Софийският градски съд обаче ги оправда по обвинението за опит за умишлено убийство на детето.

Александър Донов и Патрик Първев трябвало да се грижат за 3-годишния тогава Христо, който близките наричат Еци, в жилище в София в кв. "Зона Б-19". На 20 юли 2015 година обаче 3-годишният Христо бе настанен в болница. Майка му Невена Велинска – музикантка, работила на кораби в Скандинавия. Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче, се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни 2015 г. Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага, но впоследствие двете момчета започнали да гледат детето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама