Московски: Държавата ще бъде абсолютно безкомпромисна към всякакви нерегламентирани практики

12:24, 08 юни 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавата декларира, има воля и ще бъде абсолютно безкомпромисна към всякакви нерегламентирани практики, свързани с всички контролни органи, които имат отношения по превенция, безопасност на пътя и намаляване на ПТП-та.

Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски, предаде БГНЕС.

„Към момента мерките, които успяхме да предприемем и са работещи към момента за Автомобилна администрация, касаеха основно провеждането на теоретичните изпити – създадохме терминалите, които функционират от месец и половина. Имаме около 20 000 души, които минаха като кандидат-водачи. Нямаме нито един сигнал. За момента изглеждат непробиваеми. Те вършат работа за провеждане на теоретичния изпит. Кандидатът влиза пред себе си има един таблет, без достъп до WiFi. Има директно видеонаблюдение, за да се наблюдават директно как се провеждат изпитите“, поясни Московски.

Той заяви, че рисковата зона за провеждане била именно провеждането на практическите изпити, където се проведе вчера тази акция от специализираните органи.

„Нямам право и не мога да давам подробности по нея, тъй като ще предстоят най-вероятно процесуално-следствени действия. Тя е с пълното съдействие на министерството. Предварителните действия по осъществяването и се подготвяха поне от половин година. Надявам се специализираните органи да успеят да докажат, ако има извършени неправомерни и незаконосъобразни действия от страна на изпитващите, които бяха задържани вчера“, подчерта Ивайло Московски.

„При положение, че получаваме в някакъв момент сигнал за нерегламентирани практики и уволним хората, които са замесени, няма да може да се стигне до вчерашната разработка. Кадрови промени в ДАИ ще има със сигурност. Тези, които са извършили престъпление нямат място повече в структурите на ДАИ“, каза още ресорният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама