Смениха ръководството на американската компания, собственик на централа в комплекса „Марица-изток”

14:03, 08 юни 17 25 797 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият изпълнителен директор на американската компания AES България, която е собственик на ТЕЦ „AES Гълъбово, е българинът Иван Цанков. Той поем поста от Оливие Маркет.

Иван Цанков се присъедини към екипа на AES България през 2006 г. През 2007 г. пое поста на главен финансов директор, а през 2013 г. зае позицията „Търговски директор“ на компанията. Той има солиден финансов и лидерски опит, натрупан в „Петрол” АД, както и във водещите консултантски компании Arthur Andersen и Deloitte, се казва в съобщението от компанията.

Иван Цанков е завършил „Счетоводство“ в УНСС, специализирал е в Darden School of Business, Университет Вирджиния, САЩ. Пълноправен член е на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители, Великобритания (ACCA).

Досегашният изпълнителен директор Оливие Маркет приема предизвикателството на ръководител „Бизнес развитие“ на новосъздаденото бизнес звено EurAsia. Заедно с новите си ангажименти, той ще продължи да изпълнява длъжността президент на AES България.

AES България взе участие в европейската инициатива “Американският принос в Европейския съюз”, представяйки Младежкия център в Гълъбово, информираха  още от енергийната компания.

Проектът, иницииран от Американската търговска камара в Европейския съюз (AmCham ЕС), цели да освети приноса на американския бизнес към европейските граждани и общности. Той показва, че заедно със създаването на работни места, развитие на инфраструктурата и насърчаване на иновациите, американските компании също така са решени да инвестират в развитието на личностите и общностите. От социални и образователни програми, научноизследователска дейност, до инициативи, свързани с околната среда и здравето, тези инвестиции и тяхното социално въздействие са ярък пример за положителната роля, която американският бизнес играе в Европа.

Ето защо, AES България се включи в този проект с най-голямата си инициатива за корпоративно-социална отговорност до момента – изграждането на най-модерния младежки център в България, разположен в град Гълъбово, който намери място сред други значими проекти в Европа, допълват от компанията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама