ЕНП: ГЕРБ рестартира грабежа на века АЕЦ „Белене“

15:13, 08 юни 17 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Промяната в позицията на държавата по отношение грабежа на века наречен АЕЦ "Белене" започна още при съставяне на правителството и назначаването на зам.-министър Красимир Първанов в министерство на енергетиката. Това заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева по повод на усилената работа на управляващите от ГЕРБ за размразяване на проекта, която бе демонстрирана на открилия се вчера Български атомен форум, съобщиха от ЕНП.

„Човекът обвинен в национално предателство в рамките на кабинета Борисов 1 днес е на по висока позиция в сферата на енергетиката при кабинета Борисов 3. Същият се оказа държател на „златната акция“ в Лукойл Нефтохим, измествайки Румен Овчаров. Очевидна е номинацията на този, който вкара страната ни в загуби за стотици милиони евро по проекта Белене. Нямаме съмнение, че стартира нова фаза за нанасяне на загуби за българската държава“, заяви Мария Капон член на Изпълнителния съвет на Единна народна партия. „Принципната позиция на провелия се референдум и категоричното становище, че държавна помощ за инвеститори в потенциалния проект няма да има от страна на ГЕРБ днес са обърнати наопаки и сочат Русия. България отново е насочена към огромни загуби в един корупционен план, за който никога не сме имали сключен договор“, припомни Мария Капон.

„Предстои ни управленски натиск да се инсталират морално остарели ядрени мощности, за които отговорността щели да носят частни инвеститори. Какво означава това за обект на националната ни сигурност? Частна компания ще покрива разходите на Гражданска защита при авария или ще поеме организацията на болничните заведения при подобен инцидент? Кой си позволява да рискува живота ни и да харчи парите ни за сметка на имперските амбиции на Русия и шепа комисионери у нас?“, допълни още Мария Капон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама