Борисов: Започваме разговори с кметовете за намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите

18:11, 08 юни 17 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Намаляването на административната тежест върху бизнеса и гражданите зависи колкото от правителството, толкова и от местната власт. Това бе коментирано на днешното заседание на Министерския съвет по повод готвените мерки за намаляване на бюрокрацията, показва стенограмата от заседанието, информира БГНЕС.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че е необходимо да се използват всички инструменти за съвместна работа с общините за разрешаване на проблема.

„Публично, в присъствието на Националната здравноосигурителна каса, на кметовете ще водим този дебат. Обясняваме, чуваме и техни мнения. Ако трябва някъде да се финансира, ще дофинансираме; важното е накрая максимум да скъсим времето на бизнесмена или на гражданина, отишъл да си изважда документ и да не го размотават по етажите. На практика, ние десетократно ще изплатим това, ако някъде се налага да финансираме, с човекочасовете, които се губят по администрации”, каза Борисов.

Министърът на икономиката Емил Караниколов подчерта, че до 15 юни трябва да е готов анализът, който ще се предостави и на бизнеса, и на Комисия по икономическа политика в парламента, за да се запознаят и те с реформите, които се предприемат за облекчаването на административната тежест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама