Десетки софиянци на протест по повод предстоящия ремонт на бул. „Дондуков”

20:44, 08 юни 17 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки софиянци протестираха днес пред Столична община. Поводът бе предстоящият ремонт на столичния булевард „Дондуков“, предаде  БГНЕС.

Шествието, организирано от неправителствени организации, обединени в обща кауза, а именно по-добрите градски условия, започна от бул. „Дондуков“, премина през бул. „Васил Левски“ и завърши на ул. „Московска“ пред Столична община.

Причината за протеста под надслов „Дондуков за хората. Паветата не са оправдание“ е, че след няколкогодишно отлагане Столична община обяви, че дългочаканият ремонт ще се осъществи без да има съществени подобрения. Общественото недоволство се надигна още повече след изказване на кмета на София Йорданка Фандъкова, в което тя заяви, че главната цел е да се запази историческият облик на булеварда. Неочакваната смяна на позицията на общината след първоначалния план за ремонт, доведе до бурно недоволство от страна на живущите в този район.

Протестиращите изтъкнаха факта, че от плана за ремонта е отпаднало полагането на велоалеите по бул. „Дондуков“, като според тях, именно те ще свързват центъра на София със североизточните квартали. Хората се оплакаха и от състоянието, в което се намират не само булевардът, но и повечето от улиците на столицата. Неразрешеният проблем с паркирането по тротоарите в столицата, вследствие на което няма достатъчно място за пешеходци, също не остана на заден план в исканията на протестиращите. Организаторите заявиха, че ако исканията им не бъдат разгледани, ще предприемат нови протестни действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама