Повечето британци биха искали силна опозиция

23:06, 08 юни 17 / Свят 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мнозинството от британците подкрепят идеята за създаване на прогресивен алианс с участието на главните опозиционни сили в Обединеното кралство като алтернатива на управляващата Консервативна партия.

Това сочат резултатите от публикувано в четвъртък допитване до общественото мнение, извършено от компенията ORB за вестник "Индипендънт" и цитирано от ТАСС. Това предаде БГНЕС.

Според резултатите 58% от населението на Обединеното кралство са съгласни с мнението, че такива представители на политическия спектър като Лейбъристката партия, "Либерални демократи" и Партията на "зелените" трябва да си сътрудничат, за да създадат по-ефективна опозиция на консерваторите. При това 42% от участниците в допитването са се обявили срещу подобна идея.

Във Великобритания се провеждат предсрочни избори. Над 40 хиляди избирателни секции остават отворени до 22:00 часа местно време в четвъртък (полунощ, бълг.вр.), след което започва преброяване на гласовете. Окончателните резултати ще бъдат обявени в петък сутринта. Първото заседание на парламента се очаква през следващата седмица, но официално той ще започне работа след тронното слово на кралица Елизабет II, насрочено за 19 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама