Нови автомобили получи полицията в Търговище

07:00, 10 юни 17 25 1773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет нови автомобила, които са оборудвани със система за видео и аудио записи получи  Областната дирекция на МВР вТърговище. С три от тях ще работят служители на сектор „Пътна полиция“ в Дирекцията, а по един нов автомобил ще получат Районните управления в Попово и Омуртаг. 

 


"Колите ще бъдат използвани за осъществяване на проверки на водачи на моторни превозни средства и за контрол на движението по пътищата. Очаква се с включването на новата техника да се подобрят резултатите от сигурността по пътищата и ефективността на контрола на движението, което става особено интензивно през летния период." обявиха от пресцентъра на полицията.

Ключовете за новите автомобили служителите на Областната дирекция получиха от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Това стана по време на национално съвещание с началниците на отделите „Охранителна полиция“ и на секторите „Пътна полиция“ от страната. Там бяха обсъдени предприетите до момента действия за ограничаване на пътно-транспортния травматизъм, както и предстоящите стъпки в тази посока. 

 


Превозните средства получиха  дирекциите в Благоевград, Русе, Добрич, Силистра, Шумен, Разград и Търговище. Това са последните 45 от общо 278 нови автомобила, оборудвани за осъществяване на пътен контрол. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама