Празник на пуската и студената бира правят в Ябълково

07:20, 10 юни 17 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празник на пуската и студената бира ще се проведе за първи път тази вечер в димитровградското село Ябълково. Това е първа подобна проява за България.

Селото е известно със своя уникален деликатес от месо и сланина в цялата страна и чужбина дори. Само в Ябълково, благодарение на уникалния микро климат пуската става най-вкусна и добра. Както е известно местните продукти се пълнят в пикочен мехур от прасе, за да бъде рецептата автентична, а след това я овалват в пепел от дървени въглища. Пуската се яде едва след няколко месеца. 

Организаторите са предвидили и програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама