350 литра рибена чорба готви кметът на Кранево на Фестивала на цацата

08:18, 10 юни 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второто издание на Фестивала на цацата ще бъде официално открито от 12 часа днес в Кранево. Очаква се фестът тази година да събере около 50 хиляди посетители, като кулминацията му е тази вечер, когато едночасов концерт ще изнесе неповторимата Прешъс Уилсън (Precious Wilson) и групата й Иръпшън (Eruption), които пристигат директно от Лондон и са подготвили едночасово шоу с най-големите си хитове за всички посетители на фестивала. 

Другата голяма атракция на феста е приготвянето на „кметска чорба”, с което днес по обяд ще се заеме отново кметът на Кранево Румен Николов. Той предвижда да сготви около 350 литра чорба от девет вида черноморска риба – цаца, скумрия, сьомга и други. За нея ще се използват 30 килограма цаца, която от няколко дни вече се чисти. За приготвянето й десетина жени от селото ще помагат на Николов. Намерението му е да се получат 1200 порции, с които да бъдат почерпени гостите на феста. 
Кметът на Кранево ще влезе в "кулинарен дуел" с председателя на общинския съвет Илиян Станоев, който ще приготви паеля от морски продукти. След дегустация публиката ще се произнесе кой е по-голям готвач. 

В програмата ще се включат и добре познати групи и изпълнители като Трамвай №5, Обратен ефект, комикът Краси Радков, а Илия Луков ще поведе най-дългото хоро в Кранево. 

Организирани са оспорвани състезания по „Най-бързо чистене на Цаца”, „Надяждане с Цаца”, „Надпиване с бира”, „Надбягване с високи токчета”, „Бирена миля” и други. Водещ на игрите е добре познатия на всички ни Боби Касиков, така че не се съмнявайте, че забавлението ще е на ниво. На 11 юни през Кранево ще премине автомобилен ретро парад, за който се очакват шофьори от цялата страна.. Организатори на фестивала са община Балчик, кметството в Кранево и сдружението "Зелени посоки". С второто издание на фестивала в курортното селище се открива летният туристически сезон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама