Тригодишна художничка от Плевен спечели награда на национален конкурс

08:31, 10 юни 17 / Култура 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тригодишната художничка  Илона Недкова от плевенската арт школа „Колорит” получи награда за най-малък творец на Националния конкурс „Детство мое – реално и вълшебно” в  Ловеч. Това съобщи ръководителят на школата Майа Ананиева. Малкото момиченце трябваше да бъде вдигнато на ръце, за да могат да го видят всички, дкато получава наградата си  в Художествената галерия "Вароша" в старата част на града. Там бяха представени най-добрите рисунки от участвалите над 700 творби от цялата страна. Малката плевенска художничка беше отличена за своята рисунка „Принцеса”. Тя се обучава в школа „Колорит” от няколко месеца. 

Други две деца от школата имат поощрителни награди. Това са деветгодишната Валентина Матеева за рисунката си „Куклен театър” и  Никола Ангелов, на 12 години, за творбата си  „Цветен дъжд”. Ръководителят на школата "Колорит" Майя Ананиева бе отличена с Диплом за отлично представяне на своите възпитаници. На конкурса награди получиха още Десислава Димитрова /14 год./ от ПЕГ "Екзарх Йосиф" в Ловеч, наградата на национален дворец на децата получи Камелия Николова /13 год./ от Ловеч, а наградата на община Ловеч бе връчена на осемгодишната Преслава Иванова от Школата по изобразително изкуство в Казанлък.

Конкурсът се организира от Министерството на образованието, Националния Дворец на децата, Община Ловеч и Общинския детски комплекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама