Липса на кворум отложи старта на Общото събрание на съдиите

11:15, 10 юни 17 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Липса на кворум отложи старта на Общото събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет. Това съобщи БГНЕС.

От 2236 съдии в избирателния списък за участие в Общото събрание в 10.00 часа тази сутрин бяха регистрирани 462-ма. Това наложи отлагането с един час на началото на заседанието, обяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в присъствието на председателя на Върховния административен съд Георги Колев. Събранието ще започне в 11.00 часа, независимо от броя на присъстващите.

Право на участие в Общото събрание имат 2 236 съдии от страната, от които 1 672 са заявили електронно гласуване. Кандидати в изборната процедура са 27 съдии.

Пълна информация за кандидатите е публикувана на интернет сайта на ВСС в раздел „Единен електронен портал на съдебната власт“ – „Избор за членове на ВСС“: подробна автобиография, предложение за издигане на кандидата, заедно с мотивите към него и имената на предложителите, техните концепции за дейността на ВСС, становища и въпроси към тях, документи за съответствието на всеки кандидат с изискванията на закона и декларация за несъвместимостта или за обстоятелствата, които могат да доведат до частен интерес, справка за кандидатите, изготвена от ИВСС, документи от кадровите им досиета.

Общото събрание на съдиите може да се проследи в реално време от всеки заинтересован чрез интернет сайта на ВСС в раздел „Общо събрание на съдиите за избор на член на ВСС“. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама