Многобройни атракции в Националния военноисторически музей по повод Деня на бащата

12:20, 10 юни 17 / Култура 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между детето и бащата. 

Децата ще могат да сглобяват къщички, да програмират роботи или да посетят скаутския лагер в двора на музея, а гост на събитието ще е Марио Бакалов – българинът, който пилотира най-големия пътнически самолет в света.

В Деня на бащата забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца, обещават от НВИМ. Посетителите ще могат да влязат в хеликоптер "Ми-24", в  самоходна минохвъргачка и в ракетен комплекс. За децата ще има състезателни тренажори, интерактивни игри и конструктор за млади откриватели. Те ще имат възможност да програмират роботи, да създават видеоигри или пък сами да си направят ключодържател или магнит от дърво. Посетителите ще видят напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител, специализиран автомобил за пътна помощ и други интересни машини.

Лятна читалня ще предложи различни четива, а за любителите на природата ще има скаутски лагер в двора на музея. Забавленията, по случай Деня на бащата започват в 10.00 ч. и ще продължат до 18.00, като входът ще е свободен, а между 15 и 16 ч. гост на празника ще е  пилотът на най-големия пътнически самолет в света Марио Бакалов, съобщиха организаторите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама