Министър Бисер Петков е на посещение в Русенско

13:35, 10 юни 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков е на посещение в Русенска област днес. Той проведе работна среща с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, на която присъстваха още народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев и д-р Андриан Райков, областният управител Галин Григоров и неговите заместници Свилен Иванов и Валентин Колев, както и директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева.

„Благодаря, че Русе е първият град, който посещавате като министър – за нас е чест. Русе е един от градовете с най-ниска безработица, трайно под 4%. Развиваме се динамично, а през последните години си връщаме и позициите на индустриален център. Със същото темпо развиваме и социалните услуги, като Русе беше първата община, която приключи процеса на деинституализация“, каза кметът Пламен Стоилов в началото на срещата, след което постави въпроси, свързани с редица социални дейности и проекти, сред които финансирането на Кризисния център, Дневния център за възрастни хора, центровете за настаняване от семеен тип и др.

„Ще Ви запознаем на място какви прекрасни условия сме създали за възрастните хора, както и за всички останали потребители, които обгрижваме“, каза кметът.

„Тук съм, за да събера лични впечатления и да взема отношение по въпросите, които коментираме. Политика на Министерството е да търси взаимодействие с общините и заедно да убедим финансовия министър да отпусне повече средства за социални услуги“, заяви Петков и увери присъстващите, че имат неговата лична ангажираност по всички теми.    

След срещата при кмета, министърът посети Приюта за бездомни лица и разгледа на място създадения по проект Кризисен център за жертви на домашно насилие и трафик. В следобедните часове той ще посети центровете за настаняване от семеен тип „Вяра“, „Надежда“ и „Любов“, след което отпътува за Борово и Бяла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама