Спецчастите издирват мъжа, открил огън край Москва

21:25, 10 юни 17 / Свят 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъжът, който откри огън в селището Кратово край Москва, успя да се измъкне от дома, от който стреляше, и в момента се укрива.

Източник от полицията съобщи, че зоната на отцепване се разширява, изходът от селището е взето под контрол. До Кратово има гора и магистрала, която води към град Жуковски.

По-рано бойци на Росгвардия безуспешно щурмуваха дома, част от който гори. Бойците се опитаха да започнат преговори с нарушителя, но в отговор само се чуваше безразборна стрелба и взривове на гранати.

Жителите от съседните къщи са евакуирани.

Припомняме, че четирима души загинаха, след като мъж откри стрелба от дома си в селище край Москва.

Други трима са ранени. Сред потърпевшите е едно семейство - съпругата е починала от раните, а мъжът й е в тежко състояние.

Огънят се води от ловджийска карабина. Полицаите не могат да приберат тела край къщата, защото срещу тях се стреля.

В дома, от която се води стрелба, живеят четири семейства. Очевидци твърдят, че стрелецът е служил в Чечня по време на конфликта там през 90-те години и в момента живее с майка си. Съседи твърдят, че той страдал от психически разстройства.

Броят на престъпленията с използването на огнестрелно оръжие в Русия за 5 години нарасна с една трета, твърдят в правоохранителните органи на страната. „Ако през 2008-2011 години броят на престъпленията с използването на огнестрелно оръжие са навалявали (от 4400 до 3818 случая, след 2011 година той започва трайно да расте“, твърди източник от сектора. Пикът бе през 2015 година, когато бяха извършени 5400 престъпления с огнестрелни оръжия. През 2016 година в Русия бяха извършени 4992 такива престъпения, което е с 30% повече от 2011 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама