Освободен е Сейф ал Ислам Кадафи

23:19, 10 юни 17 / Свят 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сейф ал Ислам Кадафи е пуснат на свобода. Синът на бившия и свален от власт лидер Муамар Кадафи е напуснал затвора в град Зинтан и се намира на безопасно място.

Това се казва в съобщение на базираната в Зинтан въоръжена групировка „Абу-Бакр ад Сидик“, която държеше политика. В него се уточнява, че освобождаването на сина на Кадафи е станало „в съответствие с всеобщата амнистия, обявена от либийски парламент“.

Роднината на бившия лидер на страната Ахмед Мухареб потвърди новината за освобождаването на Сейф ал Ислам, който се намира на безопасно място.

„Сега след пускането на инженера Сейф ал Ислам ще има голями сюрпризи следващите дни“, заяви роднината, без да уточни какво има пред вид.

След свалянето на Муамар Кадафи започна истински лов на неговите роднини. Самият той бе убит, убити бяха синовете му Муатасем и Хасим, загинал при бомбардировки в Триполи. Другият син Саади избяга в Нигер, но властите му го предадоха на Либия. Дъщерята Айша, съпругата му и двама от синовете Мухамед и Ханибал се спасиха заедно с децата си в Алжир, където получиха убежище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама