196 отлични оценки на предварителните изпити в ПУ „П. Хилендарски“

15:41, 12 юни 17 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 196 отлични оценки отчита на предварителните си изпити Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. От тях пълните шестици са 32, а отличните оценки между 5.50 и 5.90 – 164. С резултат „Много добър“ са се представили 463 кандидат-студенти, а с „Добър“ – 639. Оценки „Среден“ и „Слаб“ имат съответно 308 и 296 от явилите се. Данните коментира зам.-ректорът по учебна и издателска дейност на ПУ „Паисий Хилендарски“ доц. д-р Мария Стоянова.

От 3 до 6 юни се проведоха предварителни изпити по български език, английски език, история на България, география на България, психология, математика, информатика, биология, физика, химия, теология. По традиция най-масовият изпит и тази година бе по български език – на 3 юни. Най-голям е броят на отличните оценки по информатика – 27 при 114 отишли на изпита. ОЕдинствено на изпита по география на България не са получени отлични оценки, показва статистиката.

Оценките от всички предварителни изпити са равностойни на тези от планираните за провеждане през месец юли конкурсни изпити, уточняват от ПУ „Паисий Хилендарски“. На предварителните кандидат­студентски изпити могат да се явят лица, завършили средно образование в предишни години или дипломиращи се през учебната 2016/2017 година. Кандидатите без диплома за средно образование също имат право да се явят на изпити, но не участват в класирането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама