Разбиха брутална бургаска наркобанда от ММА бойци /ВИДЕО/

15:49, 12 юни 17 25 2219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седемчленна банда за производство и разпространение на наркотици е разбита в Бургас. Това са съобщили на брифинг в столицата заместник главният прокурор Борислав Сарафов, шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев, главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и директорът на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, съобщиха агенциите.

 

 

На 10 юни Специализираната прокуратура е привлякла като обвиняеми Теодор Бангеев, Георги Карчев, Илко Паскалев, Димитър Киров, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио. Всичките са от средите на трениращите фитнес и ММА. На седмината са повдигнати обвинения за това, че от октомври 2016 до задържането им на 10 юни са участвали в организирана престъпна група, произвеждаща и разпространяваща наркотици на територията на град Бургас и около града.

В голяма част от задържаните лица са намерени и иззети наркотични вещества, а в дома на Филип Чорио е намерена цяла оранжерия, която според думите на гл. секретар на МВР Младен Маринов могат да завиждат всички селскостопански производители. Тя изцяло функционирала без намесата на човешкия фактор – има датчици за влага, датчици за светлина, мери влага на въздух на почва. На Чорио му е повдигнато обвинение, че е засял и отглеждал коноп - 60 броя растения с общо нето тегло около 10 кг на листната маса.

Бургаската наркогрупа е била вдъхновена от американската банда MS 13. Те са прилагали брутални действия, нанасяли са побоища по питейни заведения, по квартали, без дори да има пряка необходимост за това. Целта е била групата да наложи монопол върху наркоразпространението в определени територии.

Според директора на бургаската полиция Калоян Калоянов групата е генерирала достатъчни печалби, за да си осигури един доста охолен живот. Подготовката на млади наркотични растения се е извършвала на друго място, а след това са пренасяни в разкритата нарколаборатория. Дрогата е била предназначена за разпространение по летните курорти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама