Путин: С администрацията на Обама почти успяхме да се договорим за Сирия

05:03, 17 юни 17 / Свят 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин призна, че по времето на управлението на Барак Обама Москва и Вашингтон са били много близко до постигането на споразумение за съвместни действия срещу терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия, предаде ТАСС.

"Знаете ли, с администрацията на Обама почти успяхме да се договорим за съвместни действия в Сирия. Говорихме за координация по въпросите за безопасността на нашата авиация, но за съжаление нищо не постигнахме. Така и не стигнахме далеч", разказа руският държавен глава в интервю за Оливър Стоун, публикувано в новоиздадената книга на американския режисьор.

"Искахме да се споразумеем за съвместни действия, които да са в съответствие с нашите и техните данни за определяне на наземни цели и разположения на групировката. Вярвам, че ние трябваше да определим цели за ударите. Да се договорим за общи нападения. Ние бяхме много близо до постигането на подобно споразумение", каза Путин, изтъквайки, че в крайна смета "неговите американски партньори" са се отказали от проекта. /

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама