Домът във „Виница“ събира осиновители и осиновени

08:48, 17 юни 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционната среща на осиновени малчугани и техните осиновители се провежда днес в Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал „Виница“. Празникът „Аз и моето семейство“ започва в 9 ч. и продължава до обяд. Семействата, които желаят да присъстват, са добре дошли по всяко време в този диапазон.

По традиция на тържеството децата демонстрират своите таланти – пеят, свирят, танцуват, рецитират. Тази година те ще получат музикални поздрави от младежите от доброволческата организация PTPI "Делфините", които ще споделят празника на семействата. За доброто им настроение ще се грижат още DJ и аниматор. Специалистите от Дома за медико-социални грижи за деца отново са подготвили много забавления и занимания за малки и големи.

Хепънингът се провежда за 16-а поредна година. Той води началото си от дома във „Виница“, където много от осиновените деца са направили първите си стъпки. Съорганизатори са Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, и Отделът за закрила на детето. Желанието на инициаторите е да утвърдят „Аз и моето семейство“ като част от празничния живот на града.

Идеята е заимствана от примера на САЩ, Дания, Италия и редица други  държави. Не са малко родителите, които решават именно на празника да споделят с децата личната им история. Практиката показва, че така те приемат, без да се травмират, факта, че са осиновени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама