Откриха нарушения на централния плаж в Созопол

20:49, 17 юни 17 25 1104 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Недостатъчен брой спасители е констатирала мобилна група начело с министър Николина Ангелкова при проверка на морския плаж „Созопол-централен”, съобщиха от Министерството на туризма.

„На този морски плаж трябваше да има два спасителни поста с по двама спасители още от 1-ви юни. Инспекцията ни показа, че спасителите са само двама и един от спасителните постове няма оборудване”, посочи министърът на туризма. „Това е нарушение на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и на концесионера e съставен протокол за установените неизпълнения”, каза още Николина Ангелкова. По думите й, ако констатираното нарушение не бъде отстранено, ще бъде наложена и съответната неустойка.

От днешната проверка е станало ясно още, че отделно от тези нарушения концесионерът на морски плаж „Созопол-централен” (ЕТ „Арена - Цоньо Христов” – бел.ред.) не е представил изискуемата по договор банкова гаранция, за което ще му бъде наложена неустойка по договора.

При установяване на неизпълнение на договорните задължения на концесионер или наемател на морски плаж, се съставя констативен протокол за неизпълнение и се изисква от същия да отстрани съответното неизпълнение. При повторно констатиране на нарушението от стопанина на морския плаж, той се санкционира, съгласно условията на сключения договор.

Николина Ангелкова е проверила днес още два плажа в община Созопол - „Градина централен-част 1” и „Червенка”.

По отношение на първия тя е останала много доволна от неговата чистота и поддръжка от страна на наемателя. Стопанинът спазва стриктно договорните си задължения и няма разположени каравани и кемпери на пясъка. Този плаж предлага много добри условия за къмингуващите.

Като изключително добро Ангелкова е определила състоянието и на плаж „Червенка“. Поставени са необходимите информационни табели. Осигурени са спасителни постове, спазват се санитарно-хигиенните норми по почистване на плажната ивица. Наемателят изпълнява стриктно договорните условия. Цената на този плаж за чадър и шезлонг е 7 лв. за 1 брой.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама