Втори международен хайку форум ще се състои в София

13:19, 30 юни 17 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият международен хайку форум се организира за втори път от Столична библиотека и Хайку клуб София, съобщават от пресцентъра на Столична община.

И тази година той събира някои от най-изявените чуждестранни и български хайку поети и теоретици на жанра - Дейвид Ланю (САЩ), Щефан Волфшюц (Германия), и българите Людмила Балабанова, Антоанета Николова, Йордан Ефтимов, Илиана Илиева, Елисавета Шапкарев, Петър Чухов и др.

През трите дни любителите на поезията ще могат да присъстват на различни интересни инициативи – изложба на фото хайга, представяне на антология с хайку поезия, международна конференция на тема „Хайку: реалност и отражение“, а който желае, би могъл да се включи в неделната хайку разходка из столицата, по време на която участниците ще пишат хайку стихове, вдъхновени от софийските пейзажи.

Входът за всички събития е свободен .

Програмата предвижда днес, от 17,00 ч. в Столичната библиотека на пл. „Славейков“ №4 да се състои официалното откриване. Почитателите на фото хайга могат да видят и изложбата „Меню за пътешественици“ на Диляна Георгиева и Петър Павлов. Ще бъдат обявени и победителите от конкурса за хайку на свободна тема.

Утре (1 юли), отново в Столичната библиотека, ще се проведе конференция на тема „Хайку: реалност и отражение”. А след обяд от 16,00 ч. е представяне на хайку антологията „Прегръдки за непознати“ от Първия международен хайку форум "София 2016".

Програмата завършва в неделя с разходката из София, по време на която поетите пишат хайку стихове.

Хайку е литературен жанр на традиционната японска лирическа поезия. Отличава се с изключително кратко изложение и е най-късата поетична форма в световната литература. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама