Кампанията „Купувам българско“ призовава да купуваме повече български продукти за Коледа

08:40, 03 дек 17 / Любопитно 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Закупуването на родни хранителни продукти винаги има смисъл, особено в България. Българската икономика определено трябва да се укрепи, а конкуренцията от чужбина е добра, защото спомага за подобряването на качеството на хранителните стоки в някои райони. От друга страна много български производители имат нужда именно от такава подрепа, особено след рухването на комунизма, когато много предприятия се закриха или бяха купени от чуждестранни такива като Нестле и Данон.
Съществуват  български продкути като меда, плодовете и зеленчуците, както и млечните – мляко, сирене, масло, кашкавал, за които се носи слава из целия свят.
Кампания на БНТ2 „Купувам българско“ е в подкрепа на българските производители, която вече трета година извършва подбудителни дейности успешно. Десетки милиони стикера на кампанията са продадени в търговската мрежа, а тенденцията е това число да расте.
В момента кампанията призовава българите да купуват български продукти за предстоящите празници, включително хранителни стоки, подаръци и всичко остнало.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама