Серена Уилямс: Раждането не протече лесно

14:38, 11 яну 18 / Спорт 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Звездата на женския тенис Серена Уилямс разказва за раждането на дъщеря си Алексис Олимпия във февруарския брой на списание "Vogue". Двете са на първата страница на списанието.

Серена споделя, че е имала сравнително спокойна бременност, но самото раждане не е протекло така лесно. Тя трябваше спешно да роди с цезарово сечение, защото сърдечната дейност на бебето по време на контракциите е била много слаба.

Операцията минала добре, съпругът на тенисистката Алексис Оханян е прерязал пъпната връв и малката Олимпия е била поставена на гърдите на майка си за първата си среща.

"Това чувство е невероятно, но след това всичко се обърка", споделя 36-годишната майка пред американското списание. Докато се възстановявала в болницата от операцията, изведнъж тя почувствала, че не може да диша. Веднага помислила, че има белодробна емболия, защото Серена Уилямс много добре познава симптомите на тази болест. Тя вече е боледувала през 2011 г. Затова веднага настояла пред лекарите да мине през скенер. Лекарите обаче сметнали, че всичките тези симптоми са заради обезболяващите лекарства, които тя взима и че си въобразява.

Въпреки това решават да изпълнят молбата й и диагнозата е вярна. "Казах им: Слушайте доктор Уилямс", разказва още тенисистката.

Но това не е краят. Заради острата кашлица, раната от секциото се отваря и младата майка отново трябва да отиде в операционната. По време на операцията лекарите констатират, че тя има и хематом в корема. Предприемат необходимите мерки и резултатът е няколко седмици на легло.

Сега тенисистката се чувства много добре и отново излезе на корта. Тя споделя, че въпреки това, че е изкушена от идеята да се оттегли и да последва съпруга си Алексис Оханян в Сан Франциско и да бъде "просто майка", Серена уточнява, че няма да стане изведнъж. "То е ясно без да го кажа, но наистина искам да спечеля още титли на Големия шлем", уточнява тя.

В своя актив Серена има 23 титли, но иска да стигне до 25, за да надмине австралийската си колежка Маргарет Смит Корт и да стане най-голямата спортистка в света.

"Мисля, че детето ще ми помогне. Когато бях нервна губех мачовете, сега имам чувството, че всички грижи изчезнаха с раждането на Олимпия. Мисълта, че това прекрасно бебе ме чака вкъщи, ме кара да мисля, че нямам нужда от толкова много мачовете. Нямам нужда от пари, от титли и престиж. Искам ги, но нямам нужда. Това е ново, различно чувство за мен", казва в заключение най-голямата тенисистка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама