Пирин опроверга Ска Келер и "зелените"

19:00, 11 фев 18 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българските крайнодесни и националистически водиха вербални атаки срещу евродепутата от Зелените партии Ска Келер, дори след като правителството се дистанцира от злоупотребата с призива на националния фронт на заместник министър-председателя Валери Симеонов за спасението на България, за да бъде експулсиран от страната.

Редът е нееднозначен, тъй като в момента България е титуляр на председателство на Съвета на Европейския съюз.

"Правителството на Република България винаги е отворено към критика и зачита правото на свободно изразяване на личното мнение в рамките на закона", се казва в изявлението на правителството.

В българското общество се прилага свободата на словото, гарантирана от конституцията, според изявлението.

След изявлението българският националист евродепутат Ангел Джамбазки описва Келер в телевизионно интервю като "зелен екстремист, поддръжник на ислямската инвазия в Европа".

Зимната обстановка в планинските курорти е приказна. 25 сантиметра сняг в Банско и 40 сантиметра снежна покрива в ски зоната над зимния курорт направиха условията за каране на ски и сноуборд.
Тази ситуация тотално опровергава съпредседателката на групата на Зелените е Европейският парламент Ска Келер, която бе у нас, за да се включи в политически протести за спасяване на Пирин. Келер обяви, че ски зоната, коята е 2% от Националния парк, не трябва да се модернизира, защото в Банско няма дсотастъчно сняг и развитие на ски спорта не е необходимо. Но самата Пирин планина опроверга твърдението на Келер, с натрупването на снежната покривка и чудесните условия за зимни спортове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама