Артисти пеят за любов, за да проходи Рая

12:20, 22 фев 18 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорите от независимия Арт театър подготвят благотворително шоу за каузата "Да помогнем на Рая да проходи!" в Открита арт сцена на „Шипка“ 34 на 1 март от 20 часа. 5-годишната Рая Колева има детска церебрална парализа и се нуждае от сложна операция в чужбина, за да стъпи на краката си. Към звездите от частната трупа във вечерта на представлението под наслов „Артисти пеят за любов“ ще се присъединят още режисьорът проф. Надежда Сейкова, проф. Диана Борисова – преподавател по художествено слово в НАТФИЗ, поетът бард Ивайло Диманов, композиторът Михаил Шишков.

Целият приход от билети ще бъде дарен за Рая. Момиченцето има рожден ден на 27 февруари и, ако е възможно, родителите й ще я доведат в театъра на 1 март от родния Шумен. „Ако успеем да напълним салона – 250 места, с цена на билета 10 лв., ще дарим 2500 лева! Операцията ще струва 46 000 долара и е насрочена за октомври. Така че няма много време“, апелира директорът на Арт театър, актрисата Милена Червенкова. Нейната трупа вече приведе 1150 лева по сметката на детето. Това е приходът на театъра от хитовите представления, играни на „Шипка“ 34 миналата седмица - „Г-н сеньор Дон Жуан“, „Мъртви души“, танцовият спектакъл на Стрийт Денс Студио с хореограф талантливият Филип Миланов и др.

В благотворителното шоу ще участват артистите на Арт театър Милена Червенкова, Десислава Чутуркова, Тони Христова, Марио Кръстев и др., както и децата от Арт студията към театъра Бояна, Ема и Теди. Мултимедията е на Здравко Здравков. Очаква се песен да изпее и малката Рая. Тя вече готви репертоар, издаде Милена Червенкова, която стиска силно палци за детето.

Рая Колева от Шумен има детска церебрална парализа, която причинява спазми и пареза на мускулите на краката. Тя е планирана за операция в американския щат Мисури през октомври. За лечението са необходими 46 245 щатски долара, както и около 15 000 долара за самолетните билети и едномесечен престой в САЩ. "Детето ще навърши 5 години този месец, а, според американския лекар, добър ефект от лечението може да се постигне до навършването на тази възраст", каза майка й Емилия Чапкънова пред БНР преди дни. Тази операция дава шанс на момиченцето да проходи и да не ползва патерица и проходилка. След това го чака усилена рехабилитация, защото когато се премахне спастиката от долните крайници, те ще се освободят, но трябва да се трупа мускулна маса и Рая да заякне за самостоятелно ходене.

Има разкрита дарителска сметка на Рая Николаева Колева IBAN: BG59PRCB92301047321718 Paypal: [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама