Специализираният съд ще опита да даде ход на делото за КТБ за четвърти път

08:30, 27 фев 18 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният съд за четвърти път ще опита да даде ход на делото за източването на Корпоративна търговска банка. По делото подсъдими са Цветан Василев и още 17 души. 

Банкерът Цветан Василев получи призовката си в Белград в края на януари. Той е в сръбската столица от началото на разследването за фалита на КТБ. Делото срещу него и останалите подсъдими е за присвояване на близо 3 милиарда лева от затворената през юли 2014 г. КТБ. 

Миналото заседание беше провалено заради заболяване на един от призованите - Георги Христов. На последното заседание съдът назначи експертиза и го глоби, защото подава документите за отсъствието си след заседанията.

На последното заседание стана известно още, че е отпаднала една от първите пречки за начало на процеса - призоването на сочения за ръководител на престъпната група - Цветан Василев. Международната поръчка, изпратена от България до Сърбия, където Василев се намира от 2014 година, е била изпълнена и бившият мажоритарен собственик на банката е получил обемния над 10 000 страници обвинителен акт.

Очаква се днес съдът да обсъди дали призоваването на Василев е редовно. Този въпрос беше повдигнат от един от защитниците на банкера - Лазар Карадалиев на предишното заседание. Тогава той погледна документите от Сърбия и заяви, че Василев не може да се счита за редовно призован. Съдия Вержиния Петрова отказа да обсъжда този въпрос, защото отсъствието на единия подсъдим - Христов, беше достатъчна и задължителна причина за отлагане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама