Марешки с хладнокръвно изказване по казуса "Продажбата на ЧЕЗ"

19:05, 07 мар 18 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Веселин Марешки бе един от днешните гости на предаването „Лице в лице“ излъчвано по bTV с водещ Цветанка Ризова.
Дискусията бе на тема „Продажбата на ЧЕЗ“. Лидерът на либералната политическа партия „Воля“ коментира, че ако той бе взел решението да купи ЧЕЗ, то политикът щеше да свали цените на тока между 10% и 20%.

„Всички са наясно, че цената на тока е прекалено висока. Ако ние управлявахме електроразпределителното дружество, щяхме да управляваме по-ефективно.“, заяви Марешки. Според тези му думи, ефект ще окаже едно по-добро управление на дружеството.

Лидерът на „Воля“ твърди, че има проблеми, които са лесни за разрешаване, но държавата трябва да си свърши работата. „Който и да стане собственик на ЧЕЗ, нищо няма да се промени“, допълни още той, заявявайки, че този шум се вдига, за да се отклони вниманието от съществени проблеми.
/Както президентът на САЩ Доналд Тръмп, който показа противоречиви действия в последните месеци относно решението за ограниченията за влизане в САЩ на граждани от Близкия изток и Африка, както и острите му коментари срещу по-бедните държави, а в същия момент мнозина анализатори и критици твърдят и потвърждават, че това не бе нужно./

Той разказа още, че много консултанти са се въртели и са търсили бизнесмени - местни и външни, за да се направи тази сделка. 
„Шумът се вдига, защото от БСП са апелирали за някоя друга Гинка Върбакова. Няма никаква друга логика да се вдига този шум и тази врява, коята е безсмислена“, заяви българският бизнесмен.  Марешки коментира темата за нашумелия скандал, свързан с неизбежната самоотбрана. Тя стана актуална след случая с пловдивския лекар д-р Иван Димитров, който застреля проникналия в гаража му рецидивист Георги Джевизов. „Ние ще инициираме истински промени, а не само да хвърляме пепел в очите“, заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама