Звезден рожденик: Еди Мърфи

09:20, 03 апр 18 / Любопитно 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Еди Мърфи и навършва 57 години!

Еди Мърфи се ражда през 1961 г. в Бруклин, Ню Йорк. Той е най-малкият син на Лилиан Мърфи и полицая Чарлс Едуард Мърфи. След като овдовява, Лилиан се омъжва за Върнън Линч. Братята му Чарлс Мърфи и Върнън младши винаги са искали да са част от шоубизнеса, а малкият Еди не остава по-назад. Не може да се каже, че Еди набляга на обучението си, но за сметка на това посещава всяко stand-up шоу или представление. По-късно сам започва да пише и да изпълнява скечове. Сред съучениците си в Roosevelt Junior-Senior High School Еди става популярен, а на 15 години вече изнася шоута в заведения в Ню Йорк.

В началото на 80-те на Еди е предложен договор за шоуто "Saturday Night Live". Благодарение на работата си, Мърфи успява да усъвършенства актьорските си техники и да излезе напълно готов на големия екран.

През 1993 г. се жени за Никол Мичъл, с която се развеждат през 2006 г. От брака им има пет деца: Бриа, Майлс Мичъл, Шейн Одра, Зола Айви и Бела Зара. Еди Мърфи има още три деца – Ерик Мърфи от Полет МакНийли, Крисчън Мърфи от Тамара Хууд и дъщеричка – Ейнджъл Айрис Мърфи Браун от Мелани Браун от Spice Girls.

Интересното при Еди Мърфи е, че не пие никакъв алкохол, не пуши цигари, а единственото нещо, от което може да се каже, че е зависим, е кофеинът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама