Сергей Лавров: Великобритания има реални ползи от смъртта на Сергей Скрипал

11:07, 03 апр 18 / Свят 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският външен министър Сергей Лавров смята, че Великобритания би имала полза от „ликвидирането“ на бившия си агент Сергей Скрипал, тъй като Кремъл продължава да отрича своята евентуална намеса.

Лавров каза на пресконференция, че има други обяснения относно кой може да е бил насочен към бившия руски двоен агент в Салсбъри. "Експертите ни казват, че може да е полезно за британските специални служби, които са известни със способността си да действат съв своеволие за убиване", каза той.

От своя страна Обединеното кралство обвини правителството на Владимир Путин за виновно, след като идентифицира, че „Новичок“ е съветско-разработен. Тереза ​​Мей заяви, че Русия не е успяла да обясни как би могла да загуби контрола върху оръжието, което означава, че трябва да е участвало в самата атака - обвинение, което Кремъл отрича.

Теориите за конспирация, обвиняващи Обединеното кралство, циркулират онлайн, откакто стана ясно за атаката срещу г-н Скрипал и дъщеря му Юлия на 4 март. Те бяха подсилени от руските държавни медии, които четири дни по-късно изтъкнаха, че "като се има предвид тяхната антирефлексия, британските власти имат много по-голям интерес Скрипал да е мъртъв отколкото Русия някога би могла да има.

Разсъждава се и върху три основни теории при наличие на връзка със случая „Скрипал“

Заповедта за нападението е дадена лично от президента на Русия Владимир Путин, който се закани през 2009-та година, че „предателите ще умрат”.

Акция на руски олигарси или мафиоти, които перат пари и си уреждат сметките в Лондон.

 

Част от борбата между фракциите във властта в Русия.

Истината може да се окаже по-сложна от всички версии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама