Специализираният съд върна делото срещу бивш шеф на Фонда за лечение на деца

12:35, 03 апр 18 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров и още трима ексслужители ще бъде върнато на прокуратурата заради пропуски. Това реши Специализираният съд на заседанието си днес.

„По наше време не беше закъсняло лечението на нито едно дете. Сега има толкова закъснели и всичко е наред. Всичко беше агласено”, коментира Павел Александров.

Александров е обвинен, че е мотивирал останалите трима подсъдими – Катерина Котева, Татяна Радева и Станислава Горанова – да участват в престъпен сговор. 

Адвокатите на подсъдимите пледираха, че има съществени процесуални нарушения и съдебният състав потвърди тази констатация. Специализираната прокуратура ще обжалва решението в седемдневен срок, обяви прокурор Ирина Арменова.

"И като човек, и като магистрат – най-скандалното е, че в случая се касае за лечение на деца, че са нарушавани правата на децата и правото им да бъдат лекувани по адекватен начин, така че да бъде осигурено тяхното лечение. По делото са проведени разпити на родители, чиито деца са починали, и определено, не само, че не е приятно, но по принцип е много укоримо поведението на подсъдимите", каза тя, цитирана от БНР.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама