Постановка на Блатечки грабна приз в Казанлък

15:20, 03 апр 18 / Култура 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бронзова статуетка на писателя Димитър Чорбаджийски – Чудомир получиха актьорите от театър „Бонини“ за постановката на Асен Блатечки  „Нашата голяма френска сватба“ от Жан – Жак Брикер и Морис Ласег.

Призът се дава по преценката на зрителите в рамките на фестивала „Комедийният хит на сезона“, който се провежда в рамките на казанлъшките чудомирови празници от 2002 година насам.

Пет постановки бяха показани на това издание, второто място зрителите отредиха на поставената от Теди Москов с трупата на русенския театър „Редки тъпанари“ .

Статуетката връчи зам. министърът на културата  Амелия Гешева, която заяви: „Вярвам, че истински може да се смее само свободният човек. Затова изключително много се радвах да чуя тази вечер смеха на всички вас – хора свободни по дух, хора, вярващи, че най–важното е да научим децата си на нашето минало, на нашите корени, на онова, което градът ви пази като своя история и като своя самобитност. И в същото време да ги научим да се забавляват, понякога и да се самоиронизират.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама