Столични полицаи разкриха два въоръжени грабежа

12:58, 03 апр 18 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицейските действия са предприети от служители на Седмо РУ и техни колеги от сектор „Грабежи“ при СДВР след получен сигнал, че на 16 март, малко след 5 часа  в казино в ж.к.  „Студентски град“ влязъл маскиран и въоръжен с пистолет мъж, заплашил двамата служители в игралната зала, нанесъл удари по главата и тялото на един от тях и успял да отнеме наличните средства от оборота. 

Няколко дни по-късно, млада жена съобщила в Седмо РУ, че около 5.30 часа, пред жилищен блок в ж.к. „Студентски град“ e нападната от непознат, който я заплашил с пистолет, ударил я, отнел дамската й чанта и избягал. В резултат на предприетите издирвателни и процесуално- следствени действия в рамките на образуваните досъдебни производства, бил установен и задържан извършителят на нападенията - 21-годишен мъж, криминално проявен, от Разград, пребивавал на територията на столицата с регистрация в ж.к. „Студентски град“.

След доклад на събраните материали в Софийска района прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама