Русия и Сирия с ултиматум към бунтовниците

14:10, 03 апр 18 / Свят 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въоръжените сили на Русия и Сирия предупредиха бунтовниците в обсаден район североизточно от Дамаск, че трябва да приемат правилата на държавата или да напуснат.

Това съобщи говорител на бунтовническа група, цитиран от "Ройтерс".

Говорителят Саид Саиф от Martyr Ahmad Abdo поясни, че ултиматумът към бунтовниците в Източен Каламун е отправен по време на среща с руски полковник и офицер от военновъздушното разузнаване на Сирия.

Районът се намира на около 40 километра от Дамаск и е отделно от Източна Гута, която е до столицата и където подкрепяните от Москва сирийски сили се справиха със съпротивата на бунтовниците.

"Ясно послание е изпратено на Свободната сирийска армия в района: или помирение и разоръжаване - предаване на оръжията на сирийското правителство, или напускане на Източен Каламун", поясни Саиф в отделен коментар за телевизия al-Hadath.

Сирийското правителство се опитва да пречупи последната бунтовническа съпротива край Дамаск.

Източен Каламун е бунтовнически анклав, който включва няколко града и пустинна територия.

Саиф поясни, че е отправено предложение, според което бунтовниците ще се изтеглят от градовете към планините и цивилните ще останат. Чака се отговорът на Русия. По думите му целта е да се предотврати "принудително разселване" на хора.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама