Тервел Пулев търси записи от мачове на Ласло Пензеш

16:50, 03 апр 18 / Спорт 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тервел Пулев ще се бие в събота с унгарския ветеран Ласло Пензеш във Виена. Българинът е непобеден в досегашните 9 двубоя на професионалния ринг, като само последният му мач с 41-годишния руснак Валери Брудов завърши с победа по точки. В галата ще участват боксьори от националния отбор на България по олимпийски бокс.

39-годишният унгарец е със сходни покзатели. Той има 7 победи, 6 от които с нокаут. За съжаление на българина, от  нито един двубой на Пензеш не може да бъде видеозапис в интернет. Треньорът Борислав Бояджиев е помолил от лагера на съперника да му бъде предоставен запис, но е срещнал твърд отказ.

Ситуацията е трудна и подготовката на Тервел е като срещу "неизвестен извършител". Българинът често изпада в подобна ситуация в последно време.

"Честно казано, дори на снимка не сме го виждали. Явно ще се запознаем с него на кантара в петък или пък в четвъртък, ако сме в един хотел, когато пристигнем във Виена. Всичко това обаче не ме притеснява толкова, защото Тервел е свикнал с подобни неща. При аматьорите знаете, че обикновено първият мач винаги е такъв - не знаеш кой ти е съперникът. Опитът ще ни помогне в тази ситуация. Мачът е тежък, 8-рундов, така че в първите 2-3 рунда ще подходим по-внимателно, след което вече ще тръгнем в атака. Надявам се, че Тервел ще спечели с нокаут, но дори да е по точки, важно е да се върнем с победа", заяви пред "Тема спорт" Борислав Бояджиев.

Тервел Пулев е провел спаринги с национала Радослав Пантелеев, който се готви за втория си бой през 2018 година от сериите WSB.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама