Facebook пази клипове, които смятаме за изтрити

15:52, 03 апр 18 / Любопитно 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Facebook потвърди появилите се в интернет оплаквания на потребители, че видеоклипове, които смятат за изтрити, всъщност се пазят от социалната мрежа. Причината според компанията е технически проблем и той ще бъде отстранен, съобщава New York Magazine.

Проблемът засяга клипове, които са направени с една от най-старите функции на Facebook. Преди години социалната мрежа позволяваше на потребителите да записват клипове и да ги споделят директно на стената на приятел изцяло в приложението. Оказва се, че ако потребител е записал такъв клип, но се е отказал да го публикува, видеото все пак е било съхранено.

През миналата седмица потребители започнаха да публикуват оплаквания в интернет, че след като са изтеглили архивите си с данни от социалната мрежа, в тях са открили подобни уж изтрити клипове. Компанията отново се забави няколко дни с отговора си, но все пак вече има такъв.

"Направихме проверка на съобщения, че някои потребители виждат стари видео-чернови в архивите си. Открихме, че става дума за бъг, който е предотвратявал изтриването на клиповете. Ние ще ги изтрием и се извиняваме за неудобството", коментира компанията и благодари на списанието, че е повдигнало темата.

Това не е първата подобна "изненада" ,която потребителите видяха, когато изтеглиха данните си от социалната мрежа чрез нейния архив. Притежателите на Android например откриха, че Facebook пази списъци с информация на кого са се обаждали и с кого са си писали SMS-и. Компанията отговори, че тази функция е пожелателна, но се появиха критики, че не е информирала достатъчно ясно потребителите.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама