Пловдивски майстор изработва копия на бижутата Фаберже

10:45, 09 апр 18 / Любопитно 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уникално копие на известните в цял свят златни великденски яйца на бижутера Карл Фаберже изработва пловдивски майстор. Досега е направил 20 подобни произведения на изкуството.

Макети на пловдивската „Хисар капия” и софийската църква „Свети Георги” в яйца на Фаберже, изработени от майстора, красят дори бижутерийна витрина в американския мегаполис Сан Франциско.

Майсторът Гаро Марукян работи в малко ателие в сърцето на Пловдив. Той изработва копията на известните бижута повече от 10 години.

Изработката на яйцата му отнема 2-3 месеца, в зависимост от сложността. Последното творение на майстора е яйце с Античния театър в Пловдив.

Бижутерът признава, че тай-трудната част от изработката на златните яйца е дизайнът. Той отнема около един месец. Синът на майстора се занимава с инкрустирането на бижутата. Бижутерите признават, че получават заявки за изработка на златни великденски яйца дори от хора зад Океана.

Гаро Марукян признава, че е виждал на живо оригинално яйце на бижутера Карл Фаберже. В момента в света са останали едва 30-ина, всяко от които струва средно около 10 милиона евро.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама