Макрон е имал частна вечеря със саудитския престолонаследник

15:00, 09 апр 18 / Свят 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, който е на тридневна визита във Франция, е бил на вечеря вчера с френския президент Еманюел Макрон в музея Лувъра в Париж, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Вечерята е била частна и канцеларията на Макрон не я беше обявила предварително. Тя се е състояла в Лувъра, защото саудитското правителство има партньорство с музея. Макрон е приемал и други чужди лидери в прочути френски монументи.

Принц Мохамед бин Салман се очаква да подпише договор за стратегическо партньорство с Макрон утре, когато двамата ще разговарят в Елисейския дворец. За днес е планирана негова среща с премиера Едуар Филип и посещение в център в Париж за френски стартиращи компании. Франция се надява да се възползва от реформите, извършвани от престолонаследника в Саудитска Арабия и да установи нов тип търговско партньорство със страната.

Днес обаче в Париж имаше протести срещу принца заради ударите, които оглавяваната от Рияд арабска коалиция нанася в Йемен в борбата срещу подкрепяните от Иран шиитски бунтовници хуси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама